Неділя, 28.04.2024, 23:02

Вісник малозахищених

Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту


ЧИ ДАСТЬ БОГ УКРАЇНЦЯМ СВОГО ВАЛЕНСУ ЧИ ГАВЕЛА ?


ЯКИЙ ВОРОГ НАРОДУ НЕ ДОРОБИВ КОНСТИТУЦІЮ?


Категорії розділу
Політика [38]
Економіка [16]
Україна [40]
Світ [11]
Кримінал [16]
Чорнобиль [5]
Наші публікації [10]
Різне [3]
Наше опитування
Оцініть нашу роботу
Всього відповідей: 112

ЩО таємного у шафах влади ?


Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів



 
Головна » 2010 » Вересень » 6 » Литвин пропонує «не мучити» кандидатів у депутати деклараціями
14:19
Литвин пропонує «не мучити» кандидатів у депутати деклараціями


Голова Верховної Ради України Володимир Литвин пропонує парламенту розглянути питання щодо відміни законодавчої норми про обов'язкове подання кандидатами в депутати місцевих рад декларацій про доходи і майно. Про це він заявив сьогодні на засіданні Погоджувальної ради.

Литвин нагадав, що ця норма передбачена законом про місцеві вибори, тоді як вже виключена норма щодо подання фотографії форматом 9х12.

«Потрібно уважно розглянути це питання, і не мучити людей цими деклараціями», - сказав він.

На думку Литвина, можна було б встановити, що декларацію про доходи і майно необхідно подавати тільки після того, як кандидат вибраний депутатом.
«Можна було б ці пропозиції розглянути на цьому тижні», - сказав він.

Також Литвин запропонував керівникам фракцій завтра домовитися щодо голосування за проект змін у Конституцію в частині термінів повноважень депутатів місцевих рад.

Голова Комітету Верховної Ради з питань правової політики Сергій Міщенко нагадав, що парламент ухвалив рішення про розгляд 7 вересня проекту змін у Конституцію.

За його словами, на попередній сесії парламент 398-а голосами проголосував за попереднє схвалення змін у Конституцію України щодо повноважень депутатів місцевих рад. Міщенко зазначив, що завтра в першій половині дня відбудеться засідання комітету, а вже на вечірньому засіданні депутати зможуть розглянути і прийняти ці зміни, для чого необхідно не менше 300 голосів. Він також нагадав, що при попередньому ухваленні даного законопроекту ніяких зауважень від народних депутатів щодо його змісту не поступало.

Литвин зазначив, що завтра керівники фракцій і голова профільного комітету повинні зібратися і виробити узгоджену позицію щодо законопроекту, яким передбачені зміни в Конституцію. Він сказав, що необхідно все узгодити, щоб «не внести сум'яття до наступної виборчої кампанії». За його словами, виникають питання, зокрема, щодо терміну повноважень міських голів.

Нагадаємо, у Верховній Раді України зареєстрований проект закону про внесення змін до Закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад і сільських, селищних, міських голів» (щодо декларацій про майно і доходи), автором якого є народний депутат від Партії регіонів Михайло Чечетов.

Він повідомив, що даним законопроектом пропонується виключити з переліку документів, необхідних для реєстрації кандидатом у депутати сільської або селищної ради, декларації про майно і доходи.

За словами Чечетова, побувавши в регіонах, він з'ясував, що люди в селах бояться балотуватися в депутати через законодавчу норму про обов'язкове подання декларації про доходи.


За матеріалами «УНІАН»

Категорія: Політика | Переглядів: 511 | Додав: zbzs | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz