П`ятниця, 29.03.2024, 12:06

Вісник малозахищених

Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту


ЧИ ДАСТЬ БОГ УКРАЇНЦЯМ СВОГО ВАЛЕНСУ ЧИ ГАВЕЛА ?


ЯКИЙ ВОРОГ НАРОДУ НЕ ДОРОБИВ КОНСТИТУЦІЮ?


Категорії розділу
Політика [38]
Економіка [16]
Україна [40]
Світ [11]
Кримінал [16]
Чорнобиль [5]
Наші публікації [10]
Різне [3]
Наше опитування
Оцініть нашу роботу
Всього відповідей: 112

ЩО таємного у шафах влади ?


Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів



 
Головна » 2010 » Вересень » 3 » ЯКИЙ ВОРОГ НАРОДУ НЕ ДОРОБИВ КОНСТИТУЦІЮ?
22:03
ЯКИЙ ВОРОГ НАРОДУ НЕ ДОРОБИВ КОНСТИТУЦІЮ?

Міркування Микити Митикуватого
 
Державна влада (її функція) в Україні здійснюється на засадах її поділу на законодавчу, виконавчу та судову (ст.6 ч.1Конституції України - далі КУ).
 
В котру з цих гілок влади входять правоохоронні органи і суд та як вони відповідають перед громадами на місцях за виконання своїх обов’язків щодо здійснення своїх повноважень у встановлених Конституцією України межах і чи виконують вони свою функцію відповідно до законів України, як цього вимагає Конституція України (ст.6 ч.2: "Органи законодавчої, виконавчої та судової влади здійснюють свої повноваження у встановлених цією Конституцією межах і відповідно до законів України”)? Зокрема, «держава відповідає перед людиною за свою діяльність», щодо: «утвердження і забезпечення прав і свобод людини (ст. 3 КУ); забезпечення верховенства права (ст. 8 КУ); забезпечення захисту прав усіх суб’єктів власності (ст.13 КУ); зобов’язання діяти лише на підставі і в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України (ст.19 КУ); забезпечення невідчужуваності і непорушності прав і свобод людини (ст.21 КУ); забезпечення гарантії Конституційних прав і свобод (ст. 22 КУ); забезпечення рівності перед законом (ст.24 КУ); забезпечення права кожному захищати життя і здоров’я інших людей від протиправних посягань (ст. 27 КУ); забезпечення права кожного на повагу його гідності (ст. 28 КУ); забезпечення права на свободу та особисту недоторканість (ст. 29 КУ); забезпечення права на свободу об’єднання для захисту прав і свобод інших громадян (ст. 36 КУ); забезпечення права оскарження в суді рішень, дій і бездіяльності органів та посадовців органів влади, представниками яких вони є (ст. 55 КУ); забезпечення права будь-якими не забороненими законом засобами захищати свої права і свободи від порушень і протиправних посягань; забезпечення права знати свої права і обов’язки (ст. 57 КУ); забезпечення права вільно обирати захисника своїх прав (ст. 59 КУ); забезпечення необмеження конституційних прав і свобод людині і громадянину (ст. 64 КУ); зобов’язання кожним неухильно додержуватися КУ та законів України, не посягати на права і свободи, честь і гідність інших людей (ст. 68 КУ); забезпечення визначення виключно законами України прав і свобод людини і громадянина, гарантій тих прав і свобод, основних обов’язків громадянина, засад цивільно-правової відповідальності, діянь, які є злочинами. Адміністративними або дисциплінарними правопорушеннями, та відповідальність за них (ст. 92 КУ); забезпечення прав на правосуддя здійснюване на засадах: законності, рівності перед законом (ст.129 КУ)»… тощо.

На фоні усього цього:

— Як виконується КУ ст.5 щодо: "єдиним джерелом влади в Україні є народ. Народ здійснює владу безпосередньо і через органи державної влади та органи місцевого самоврядування?

— Який вплив на невиконання, в порушення усіх тут перерахованих положень, правоохоронними органами і судом своїх повноважень може мати громадськість на місцях, навіть, якщо вона налагодить співпрацю, щодо забезпечення цих прав, із владою на місцях? Тобто, як на місцях держава, в особі правоохоронних органів і суду відповідає перед людьми?

— Як вирішує цю проблему постанова КМУ про громадську експертизу?

Тобто, нинішній ситуації відповідав би запис: «Державна влада, в особі правоохоронних органів і суду не відповідає перед народом за свою діяльність»

— Яка політична сила цього не знає?

— Чому всі мовчать?

А сказати треба так (у Конституції України): «правоохоронні органи і суд звітуються за свою діяльність відповідно до вимог цієї Конституції громадянам кожні два роки перед громадою відповідного рівня прилюдно на загальних зборах, або мітингах усіх бажаючих взяти в них участь. Незадовільний звіт позбавляє керівника органу займати керівну посаду».

Букмекеры и тотализаторы ежедневно предлагают сделать ставки на спорт на более чем 300 различных событий.

Категорія: Наші публікації | Переглядів: 2401 | Додав: zbzs | Рейтинг: 3.3/3
Всього коментарів: 1
1 Voytko  
0
Цікаво,що, для правознавця, актуальніше за це: "Який вплив на невиконання, в порушення усіх тут перерахованих положень, правоохоронними органами і судом своїх повноважень може мати громадськість на місцях, навіть, якщо вона налагодить співпрацю, щодо забезпечення цих прав, із владою на місцях? Тобто, як на місцях держава, в особі правоохоронних органів і суду відповідає перед людьми?" Щось у висновку не актуальне, чи з перерахованого у передбаченнім у Конституції України?
Дайте конструктву критиці, щоб не виглядати правознавцю наклепником. А за увагу - дякуємо

Анатолій Войтко


Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz