Понеділок, 29.04.2024, 03:20

Вісник малозахищених

Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту


ЧИ ДАСТЬ БОГ УКРАЇНЦЯМ СВОГО ВАЛЕНСУ ЧИ ГАВЕЛА ?


ЯКИЙ ВОРОГ НАРОДУ НЕ ДОРОБИВ КОНСТИТУЦІЮ?


Категорії розділу
Політика [38]
Економіка [16]
Україна [40]
Світ [11]
Кримінал [16]
Чорнобиль [5]
Наші публікації [10]
Різне [3]
Наше опитування
Оцініть нашу роботу
Всього відповідей: 112

ЩО таємного у шафах влади ?


Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів



 
Головна » 2010 » Вересень » 11 » БЮТ-Б вимагає порушити справу проти Азарова за махінації з нерухомістю
01:57
БЮТ-Б вимагає порушити справу проти Азарова за махінації з нерухомістю
 

Парламентська фракція БЮТ-Батьківщина вимагає від Президента України Віктора Януковича відправити у відставку прем'єр-міністра України Миколу Азарова і порушити проти нього кримінальну справу за причетність до можливих корупційних дій з нерухомістю.
 

Про це заявив народний депутат від БЮТ-Б Віктор Швець.

За його словами, від звернувся до Президента Януковича і генерального прокурора Олександра Медведька з проханням відреагувати на публікації в засобах масової інформації щодо можливої причетності Азарова до корупційних дій з нерухомістю.

Зокрема, у зверненні Швець посилається на публікацію в одному з інтернет-видань, в якій наводяться факти того, що Азаров, очолюючи Державну податкову адміністрацію України наприкінці 90-х років, мав відношення до заснування благодійного фонду Професіонал, через який у 2000 - 2004 рр.. було придбано низку об'єктів нерухомості в Києві, Криму і в Західній Україні.

За словами депутата, в цій же публікації вказується, що на території придбаних через благодійний фонд об'єктів, зокрема, в Криму, розгорнуто будівництво через фірми, до яких мають відношення як Азаров, так і його сім'я. "Автор статті наводить інформацію, що свідчить про причетність Азарова і його сім'ї до цього фонду", - сказав Швець.

Крім того, за його словами, журналістське розслідування показало, що сім'я Азарова володіє бізнесом, що жодним чином не відображено в декларації прем'єра. "Сім'я Азарова має немаленький бізнес, який жодним чином не було відображено у декларації про доходи, яку він подавав, влаштовуючись на роботу прем'єр-міністром", - додав бютівець.

Народний депутат зауважив, що вимагає від генпрокурора негайно порушити кримінальну справу проти голови уряду та розпочати розслідування цієї кримінальної справи. "Ми є свідками того, що прем'єр-міністр однієї з найбільших країн підозрюється в здійсненні серйозних корупційних дій", - сказав Швець.

Він зазначив, що в будь-якій цивілізованій країні після таких звинувачень главу уряду повинні були б звільнити з посади. "У всякому разі, проти нього почали б серйозні перевірки, і на період перевірок його б усунули від виконання своїх повноважень. Але належної реакції з боку влади та правоохоронних органів немає", - сказав народний депутат.

Швець нагадав, що, згідно зі статтею 94 Кримінально-процесуального кодексу України, повідомлення, які було зроблено і оприлюднено в пресі про скоєння злочину, є підставою для порушення кримінальної справи.

Народний депутат також зауважив, що у своєму зверненні до Президента України просить негайно дати доручення генпрокурору порушити кримінальну справу проти Азарова. "Учора Президент, коли був на засіданні Ради регіонів, сказав, що він повідбиває руки, і ці руки більше нічого не будуть красти. Так ми, виходячи з гасел Президента Януковича, даємо йому зараз можливість реалізувати це своє гасло і повідбивати руки. Нехай він почне відбивати ці руки у прем'єр-міністра України", - сказав Швець.

Крім того, він додав, що фракція БЮТ-Б буде ініціювати розгляд Верховною Радою питання про відставку Азарова з посади глави уряду. "Всі належні проекти постанов про відставку Азарова ми підготуємо і зареєструємо у ВР найближчим часом", - сказав нардеп.



За матерiалами: УНІАН

Категорія: Політика | Переглядів: 547 | Додав: zbzs | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz