Понеділок, 29.04.2024, 03:03

Вісник малозахищених

Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту


ЧИ ДАСТЬ БОГ УКРАЇНЦЯМ СВОГО ВАЛЕНСУ ЧИ ГАВЕЛА ?


ЯКИЙ ВОРОГ НАРОДУ НЕ ДОРОБИВ КОНСТИТУЦІЮ?


Категорії розділу
Політика [38]
Економіка [16]
Україна [40]
Світ [11]
Кримінал [16]
Чорнобиль [5]
Наші публікації [10]
Різне [3]
Наше опитування
Оцініть нашу роботу
Всього відповідей: 112

ЩО таємного у шафах влади ?


Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів



 
Головна » 2010 » Вересень » 2 » У школах роздають щоденники з Тигрюлею. Заборонити це неможливо?
15:25
У школах роздають щоденники з Тигрюлею. Заборонити це неможливо?


У деяких київських школах дітям роздають щоденники з Тигрюлею. Про це стало відомо кореспондентові ForUm'у.
 
Зокрема, на обкладинці щоденника зображений тигр, і написано «ТИГРЮЛЯ!!! Давай-давай!». Його якість бажає кращого: папір «перебиває» не тільки фломастер, а і ручку. Також не чітко розділені дні тижня.

Крім того, є інформація про те, що в деяких районах столиці в поштові скриньки були покладені щоденники, на обкладинках яких зображена Юлія Тимошенко на мотоциклі.

Дарувати в школах щоденники, букварі і зошити з фото політика або символікою політсили – не новація БЮТ. Діти і раніше отримували такого роду подарунки не тільки від БЮТ, а й від КПУ (Букварі від Петра Симоненка у 2009 році), і ряду інших політиків різного масштабу.

З проханням прокоментувати традицію, що склалася, ForUm звернувся до голови Комітету виборців України Олександра Черненка. За його словами, в Україні немає прямої заборони впливати на дітей і їхніх батьків за допомогою такої друкарської продукції.

«Заборонена агітація в держустановах, зокрема в школах і дитсадках. Також заборонено використання для агітації дітей. Але тут потрібно дивитися закони. Формально Букварі і щоденники від політиків не є агітацією, оскільки немає виборчої кампанії. І тут дуже важко підкопатися», - говорить він.

У той же час експерт вважає, що такого роду подарунки можуть розцінюватися як підкуп виборців: «Це може підпадати під статтю про підкуп виборців, тобто, батьків. Під підкупом можна розуміти безкоштовне або пільгове надання товарів або послуг. І роздача такого роду подарунків може так розцінюватися, але, знову ж таки, за умови виборчої кампанії. Формально її зараз немає. Притягати до відповідальності буде проблемно, оскільки формально це не є порушенням закону».

«Але, безумовно, особисто я негативно ставлюся до такого виду подарунків. Діти – це діти. І якщо є бажання подарувати щоденник або ще щось, то можна їх просто купити, а не друкувати. А так, це просте використання ресурсів з політичною метою. З морально-етичної точки зору це погано», - заявив Черненко.


У свою чергу відомий український адвокат Тетяна Монтян цю ситуацію прокоментувала так: «Особисто я вважаю, що дітям це глибоко по-барабану. Це направлено, перш за все, на батьків. Мені, як метері, наплювати, кого роздають моїм дітям. Але, для мене це, швидше, антиагітація. Докотитися до того, щоб тиражувати свою мерзенну морду на дитячих причиндалах?! Ну, що можна сказати про такого політика?..».

«ForUm»
Категорія: Політика | Переглядів: 563 | Додав: zbzs | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz