Субота, 04.05.2024, 05:09

Вісник малозахищених

Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту


ЧИ ДАСТЬ БОГ УКРАЇНЦЯМ СВОГО ВАЛЕНСУ ЧИ ГАВЕЛА ?


ЯКИЙ ВОРОГ НАРОДУ НЕ ДОРОБИВ КОНСТИТУЦІЮ?


Категорії розділу
Політика [38]
Економіка [16]
Україна [40]
Світ [11]
Кримінал [16]
Чорнобиль [5]
Наші публікації [10]
Різне [3]
Наше опитування
Оцініть нашу роботу
Всього відповідей: 112

ЩО таємного у шафах влади ?


Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів



 
Головна » 2010 » Червень » 19 » Депутат, який вийшов із партії Тимошенко розповів про джерела її доходів
00:42
Депутат, який вийшов із партії Тимошенко розповів про джерела її доходів
 
Депутат від БЮТ Іван Денькович в інтерв`ю газеті Експрес розповів, звідки брала гроші партія "Батьківщина”, яку очолює Юлія Тимошенко.

За його словами, перше джерело – це членські внески, які, як він висловився, "питання не вирішують”. Головне джерело надходжень – це розгалужена структура у владі: не тільки депутати у Верховній Раді та місцевих радах, а й люди, що працюють у виконавчих органах різного рівня.

На питання про те, де беруть гроші всі ці люди, депутат відповів так: "Є люди, які роблять певні внески за вирішення проблем, коли партія при владі”. Виглядає це, за його словами, таким чином: якщо у, наприклад, бізнесмена, є вихід на перші особи держави, то він буде вести справи з ними. Якщо ні, то він змушений звертатися до посередників, у яких такий вихід є. Каже їм, що йому треба. А потім робить "відкат”.

"Я знаю випадок, коли вирішувалося питання з шахтарями Донбасу. Туди було вкинуто 11 мільярдів гривень державної підтримки. Найменший відкат – 20 відсотків. Легко підрахувати, скільки грошей було отримано”, – розповів Денькович.

При цьому він уточнив, що керівники підприємств, які отримали ці гроші, повинні були повернути частину "першій особі”, дуже близькій до Тимошенко. "Міністр вугільної промисловості насправді був статистом, галуззю керувала зовсім інша людина”, – пояснив Денькович.

Ще один спосіб отримання грошей "потрібними людьми” він описав так: "У кожній області є комісія з повернення ПДВ. Ця комісія може бути готовою ухвалити рішення про повернення. Але, якщо у неї не буде санкції згори, то вона цього не зробить. Щоб санкція була, людині "зверху” за його згоду треба віддати 30-35 відсотків суми готівкою ".

Депутат висловив упевненість, що на партію від всіх цих грошей йшла лише частина, а решта – "в інший бік”.

Він також розповів, що пожертвування на Батьківщину робили бізнесмени, які вірили в перемогу Тимошенко, а також люди, які дійсно вірили в пропаговані нею цінності.

За словами Деньковича, подібна система в партії почала шикуватися після парламентських виборів 2006 року, коли у верхню частину списку БЮТ потрапили "підкаблучники і жополизи”, а "ідейні” люди, що давно працювали в Батьківщині, опинилися десь внизу списку.

Крім того, він розповів, що депутатські мандати від БЮТ за результатами тих виборів отримали представники "кримінального бізнесу”. "До речі, ви знаєте, що особняк під Києвом, у Конча-Заспі, який за її (Тимошенко) словами, вона орендує, насправді їй побудував кримінальний бізнес?”, – Сказав Денькович, додавши, що броньований Mercedes Тимошенко купив бізнесмен з Дніпропетровська Гарегін Арутюнов, який також є депутатом від БЮТ.

Денькович пояснив, що усе це змусило його протестувати проти того, що діється в партії, однак результатом стали не зміни в Батьківщині, а його звільнення з посади керівника львівської обласної організації.

Після цього він написав заяву про вихід з партії, проте в парламенті працювати залишився. До моменту виходу з Батьківщини Денькович пропрацював у ній десять років.
За матеріалами: Експрес
Категорія: Різне | Переглядів: 531 | Додав: zbzs | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz