Неділя, 28.04.2024, 14:59

Вісник малозахищених

Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту


ЧИ ДАСТЬ БОГ УКРАЇНЦЯМ СВОГО ВАЛЕНСУ ЧИ ГАВЕЛА ?


ЯКИЙ ВОРОГ НАРОДУ НЕ ДОРОБИВ КОНСТИТУЦІЮ?


Категорії розділу
Політика [38]
Економіка [16]
Україна [40]
Світ [11]
Кримінал [16]
Чорнобиль [5]
Наші публікації [10]
Різне [3]
Наше опитування
Оцініть нашу роботу
Всього відповідей: 112

ЩО таємного у шафах влади ?


Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів



 
Головна » 2011 » Січень » 23 » Торохтять кістками шкелети в шафі кандидата в депутати
00:57
Торохтять кістками шкелети в шафі кандидата в депутати
Шкелет перший
 
ОСВІТЯНИ ПРОТИ СВАВІЛЬНОЇ НАЧАЛЬНИКА УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ
 
17 лютого 2006 року відбулося засідання ради голів профспілок освіти міста Нетішин. На засіданні, з 17 профспілок освітян в місті, головами рад було представлено 14, і усі одноголосно підтримали Звернення, яке ми нижче публікуємо. Голові Нетішинської міської ради М.В. Панасюку. Начальнику Управління освіти Хмельницької облдержадміністрації Вознюку С.В. Голові Хмельницької облдержадміністрації І.В. Гладуняку. Міністру освіти України С.М. Ніколаєнку. Президенту України В.А. Ющенку.
 
Звернення:
 
 Шановні керівники!
 
Звертаються до Вас працівники закладів освіти м. Нетішина Хмельницької області з наболілим питанням - неможливістю працювати під керівництвом начальника Управління освіти Нетішинського міськвиконкому Моцик Марії Адамівни.
 
Це людина неврівноважена, людина настрою може допускати в спілкуванні з підлеглими некоректні вислови, але і людина з манією самодержця. Вона вважає себе і начальником, і головним бухгалтером, і економістом, і директором всіх навчальних та виховних закладів разом. На переконання Марії Адамівни в управлінні освітою може бути тільки дві думки — її ї неправильна.
 
Порушуючи положення колективного договору, без всякого погодження з профспілковою організацією, розподіляються кошти на преміювання та грошові винагороди всім працівникам закладів освіти на її розсуд. В цьому питанні немає ніякої прозорості та гласності. Вся інформація про кошти на рахунках, про економію коштів під сімома замками. На офіційні письмові запити профспілки, згідно ст.28 Закону України "Про профспілки та гарантії їх діяльності”, по цих питаннях дається неповна або завідомо неправдива інформація.
 
В той час, коли ми дізнаємось з виступу міністра освіти і науки України по телебаченню, що всім педагогічним працівникам освіти до Нового року були 100% виплачені грошові винагороди за зразкове виконання посадових обов’язків, в нас в місті, де 4 школи, 8 дитячих садочків та 3 позашкільні виховні заклади, ці виплати складали близько 30% від закладеної суми. "Я вважаю, що в мене педпрацівники працюють погано”, - сказала Марія Адамівна.
 
Гроші в сумі Імлн.272 тис.870,0бгрн. (економія заробітної плати + кошти на ст.57 за зразкове виконання посадових обов’язків) це по 200тис. з кожної школи, по 36 тис. з кожного ДНЗ, 70 тис. з позашкільних закладів, 58 тис. методкабінет і т.д. з яких можна було провести такі виплати, а також преміювання, матеріальні допомоги, були повернуті до місцевого бюджету. Звичайно своя премія за економію коштів набагато важливіша, ніж жалюгідні статки якихось там педагогів. Навчальні заклади міста, (крім НВК, де директором чоловік Марії Адамівни, що є порушенням ст. 25 КЗпП) знаходяться в жахливому стані.
 
Адже вони працюють в 2 зміни і дуже перевантажені. Ремонт класних кімнат виконується виключно за кошти батьків, а про поповнення матеріальної та дидактично-методичної бази кабінетів, майстерень, спортивних, залів годі і думати. Незважаючи на це більше 2000000грн. за 2005 рік було зекономлено і повернуто до місцевого бюджету. Звичайно школи могли б заробити деякі кошти і самостійно: надання платних освітніх послуг населенню, надавання в оренду класних кімнат в вихідні дні для проведення підготовчих курсів вищими навчальними закладами, оренда актових залів в вихідні дні для проведення різних зборів і т. і.
 
Адже така діяльність чинним законодавством не заборонена і пропозиції надходять. Але начальник управління освіти, який погоджує договори оренди, займатись такою діяльністю забороняє (крім НВК). В грудні 2005 року перевіркою господарської діяльності управління освітою Нетішинського міськвиконкому займалось обласне КРУ. Поскільки кошти управління освіти це кошти територіальної громади міста, це кошти призначені для нормального функціонування закладів освіти і утримання її працівників, то ми, як члени громади, як працівники освіти, хотіли б знати правомірність і законність використання цих коштів!
 
На запит голів профспілок та профорганізаторів надати копію акта перевірки КРУ було відмовлено тому, що це мало не державна таємниця і Марія Адамівна її самовіддано оберігає. Хоч і не озброєним оком без всякого акта видно, як за роботи виконані штатними працівниками закладів освіти кошти перераховувались на рахунки приватних підприємців, за одні і ті ж роботи кошти перераховувались по декілька разів, за невиконані роботи для різних організацій перераховувались сотні тисяч гривень. Згідно колективного договору між Управлінням освіти та профспілковою організацією управління зобов’язане не менше одного разу на 5 років забезпечити проходження курсів підвищення кваліфікації.
 
Цей пункт виконується недобросовісно. З вини Управління освітою група вчителів не змогла пройти таку перепідготовку. На даний час, мотивуючи тим, що так приписало КРУ, під тиском, вчителів примушують писати заяви про добровільне повернення коштів до бюджету. З усної розмови з начальником контрольно-ревізійної комісії нам відомо, що такі дії недопустимі. Ми вже звертались до різних інстанцій, місцевому керівництву відомі наші проблеми, але "віз і нині там”. "Я всерівно вас переможу”, - каже Марія Адамівна, а ми ніяк не можемо, хоч і передивились багато словників, зрозуміти що ж таке корупція?
 
Виходячи з вищенаведеного ми вимагаємо:
 
 1. Звільнити Моцик Марію Адамівну з посади начальника Управлінь освіти Нетішинського міськвиконкому.
 
2. Призначення нового начальника проводити тільки після погодження з трудовими колективами, Радою голів профспілок та профорганізаторами.
 
3. Запровадити положення згідно якого кожен начальник (завідуючий) районним, міським відділом (управлінням) освіти зобов’язаний звітуватись в кінці навчального року перед педагогічними працівниками з обов’язковим таємним голосуванням про довіру.
 
У випадку незадоволення наших вимог залишаємо за собою право вдатись до страйку. Згідно законодавства України лист просимо вважати офіційним попередженням.
 
Від редакції.
 
 Нарешті люди зрозуміли силу демократії! Приємно, що це освітяни, бо саме вони й повині вчити нас усіх. Прикро з іншого боку, що правоохоронці на такі речі не реагують. Проте, що дивуватися. Коли дітей потравили так, що й до сьогодні дітям з рота ацетоном смердить, блюють, температурать й взагалі не відомо чим це закінчиться для діток, а вони на дизентерію списали. За таку бездіяльність належить відповідати їм, але хто їх сьогодні притягне до відповідальності. Треба вперед з такими впевненими в безкарності Моциками розібратися, щоб на їхнє місце прийшли люди, які не дозволять кривдити людей.
 
Далі буде
Категорія: Наші публікації | Переглядів: 1486 | Додав: zbzs | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz