П`ятниця, 03.05.2024, 23:20

Вісник малозахищених

Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту


ЧИ ДАСТЬ БОГ УКРАЇНЦЯМ СВОГО ВАЛЕНСУ ЧИ ГАВЕЛА ?


ЯКИЙ ВОРОГ НАРОДУ НЕ ДОРОБИВ КОНСТИТУЦІЮ?


Категорії розділу
Політика [38]
Економіка [16]
Україна [40]
Світ [11]
Кримінал [16]
Чорнобиль [5]
Наші публікації [10]
Різне [3]
Наше опитування
Оцініть нашу роботу
Всього відповідей: 112

ЩО таємного у шафах влади ?


Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів



 
Головна » 2010 » Червень » 4 » Реформи в Україні мають перестати бути лише деклараціями - Анатолій Кінах
18:53
Реформи в Україні мають перестати бути лише деклараціями - Анатолій Кінах
Реформи в Україні мають перестати бути лише деклараціями
 
ВАРШАВА, 27 травня. (Юрій Банахевич - УКРІНФОРМ).
 Україна потребує об'єднання зусиль влади, бізнесу, промисловців, що дасть необхідний результат у розвитку економіки країни та підвищення добробуту українців. На сьогодні в Україні вже немає запасу міцності, щоб в черговий раз перетворити реформи в декларації і обіцянки. В іншому випадку це призведе до подальшого зростання дистанції у розвитку між країнами Заходу й Україною.
 
Таку думку в коментарі власному кореспондентові УКРІНФОРМу під час Українсько-польського економічного форуму у Варшаві висловив президент Українського союзу промисловців і підприємців (УСПП) Анатолій Кінах. "Результати президентських виборів надали шанс зміцнити політичну стабільність, сформувати більш ефективні й високопрофесійні умови співпраці гілок влади, особливо у трикутнику президент-уряд-парламент. Це - шанс вийти не на ситуативні рішення, а на серйозні системні програмні дії в короткостроковій і довгостроковій перспективах", - наголосив А.Кінах.
 
його переконання, це дасть змогу максимально спрямувати значний потенціал на підвищення конкурентоспроможності економіки, створення сприятливого інвестиційного клімату, що відчувають зарубіжні інвестори. "З власного досвіду бачу, що Польща, Німеччина, США, Нідерланди та багато інших країн побачили ознаки позитивних змін в Україні і значно збільшили інтерес до співпраці", - додав він. Водночас президент УСПП підкреслив, що ці позитивні очікування іноземного бізнесу не безкінечні, тому головні питання до української влади - це "домашнє завдання" щодо відновлення довіри інвесторів. "Потрібно не допускати проявів державного рекету, який на жаль, часто відчували на собі іноземні інвестори, зокрема в питанні повернення ПДВ.
 
Необхідно також наводити цивілізований порядок у земельних відносинах, створювати умови захисту інвесторів від рейдерства, фіскальних маніпуляцій, формувати умови, щоб інвестор відчув себе потрібним", - наголосив А. Кінах. Він додав, що Варшавський економічний форум підтверджує, що найбільші інвестиції здійснює приватний сектор, а він йтиме туди, де відчуває стабільність, безпеку, захист і рівноправну конкуренцію. Під час Варшавського форуму А.Кінах зазначив, що польський досвід реформ може бути дуже цінним і корисним для України. "Від поляків можна взяти позитивний досвід у банківській сфері, оскільки у них висока питома вага іноземного капіталу, яка більше спрямована на створення сприятливих умов як для громадян, так і реального сектору економіки.
 
Натомість в Україні це є великою проблемою: на сьогодні у нас і громадяни і суб'єкти економічної діяльності ізольовані від доступу до кредитних ресурсів, починаючи від вартості кредитних ставок у 18-20% річних, і завершуючи складними процедурами отримання кредитів", - констатував президент УСПП. Другий цікавий для України досвід Польщі, на його думку, пов'язаний з умовами розвитку підприємницької діяльності в РП. "За даними статистики, у Польщі близько 40% ВВП формує мале підприємництво, а в Україні це максимум 7-8%.
 
Тому, коли Польща продемонструвала достатньо високий рівень стійкості в умовах кризи 2008-2009 років (Польща єдина країна ЄС яка мала позитивне зростання ВВП у 2009 році - 1,7% - УКРІНФОРМ), це було результатом формування потужного середнього класу, дуже гнучкого малого й середнього підприємництва, яке адаптувалося до складних умов. Це дало змогу Польщі мінімізувати свої втрати", - зазначив А.Кінах і додав, що досвід Польщі - це досвід не лише сусідньої країни, а шлях поступового адаптування до європейських стандартів у рамках Євросоюзу, що надзвичайно актуально для України. У цьому ж контексті президент УСПП констатував, що інтеграція України в європейський політичний і економічний простір є незворотнім процесом. "Однак це не самоціль, а стимул посилювати нашу волю формувати в Україні високі стандарти економіки, життя людини, верховенства права. Чим скоріше це зробимо, тим успішніше і достойніше інтегруємося в європейську систему", - резюмував він.
Категорія: Економіка | Переглядів: 596 | Додав: zbzs | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz