Субота, 20.04.2024, 07:26

Вісник малозахищених

Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту


ЧИ ДАСТЬ БОГ УКРАЇНЦЯМ СВОГО ВАЛЕНСУ ЧИ ГАВЕЛА ?


ЯКИЙ ВОРОГ НАРОДУ НЕ ДОРОБИВ КОНСТИТУЦІЮ?


Категорії розділу
Політика [38]
Економіка [16]
Україна [40]
Світ [11]
Кримінал [16]
Чорнобиль [5]
Наші публікації [10]
Різне [3]
Наше опитування
Оцініть нашу роботу
Всього відповідей: 112

ЩО таємного у шафах влади ?


Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів



 
Головна » 2011 » Вересень » 22 » Пенсійну реформу оскаржили в Конституційному суді
14:45
Пенсійну реформу оскаржили в Конституційному суді

Депутати партії Фронт Змін та БЮТ-Батьківщина звернулися до Конституційного суду з вимогою визнати неконституційним закон про реформування пенсійної системи.
 
Як повідомляє Фронт змін, дві опозиційні сили звернулися до КС з поданням про визнання неконституційним закону Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи, прийнятого 8 липня (№ 3668-VI).

Конституційне подання підписали більш як 45 народних депутатів. Підписи під зверненням поставили лідер Фронту змін Арсеній Яценюк та член фракції БЮТ-Батьківщина Сергій Соболєв. Уповноваженими представниками в КС при розгляді подання будуть Арсеній Яценюк та член фракції БЮТ-Батьківщина Андрій Павловський.

"Підставою для визнання цього закону неконституційним є порушення встановленої Конституцією процедури його розгляду та ухвалення, а також звуження змісту та обсягу чинних прав і свобод громадян України", - наголошується в поданні.

Так, згідно з Конституцією, зазначають в опозиції, рішення парламенту приймаються виключно на пленарних засіданнях шляхом особистого голосування народним депутатом. Згідно з опублікованою на офіційному сайті Верховної Ради інформацією, на 59-му пленарному засіданні восьмої сесії парламенту шостого скликання письмово були зареєстровані 257 народних депутатів.

Згідно з офіційними даними поіменного голосування, за законопроект № 3668 у другому читанні і в цілому "за" проголосували 248 народних депутатів, "проти" - 66, утрималися - 0, не голосували - 14. Тобто, з 257 зареєстрованих письмово народних депутатів у голосуванні взяли участь 328 осіб.

"Це свідчить про те, що окремі народні депутати голосували не тільки за себе, а й за відсутніх колег", - йдеться в повідомленні опозиції.

Повторний розгляд цього закону 6 вересня, зазначили депутати від опозиції, супроводжувався ігноруванням положень Конституції, законів України та грубим порушенням законодавчої процедури. "При цьому можна вважати протиправними дії спікера Ради, який повинен був скерувати ухвалений 8 липня закон № 3668 на підпис Президенту", - говориться в повідомленні.

"Однак він виніс закон на повторне читання, посилаючись на норму Регламенту про усунення неузгодженостей. Аналіз стенограми засідання парламенту від 6 вересня з обговорення та прийняття пенсійного закону свідчить про те, що вносилися поправки, а не усувалися неузгодженості та неточності. Таким чином, було порушено Регламент, який забороняє внесення поправок до прийнятого закону", - заявили депутати від Фронту змін і Батьківщини.

Народні депутати зажадали визнати закон про реформування пенсійної системи неконституційним у цілому, а провадження за цим конституційним поданням - невідкладним і розглянути його протягом місяця.
Категорія: Політика | Переглядів: 945 | Додав: zbzs | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz