Четвер, 02.05.2024, 03:23

Вісник малозахищених

Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту


ЧИ ДАСТЬ БОГ УКРАЇНЦЯМ СВОГО ВАЛЕНСУ ЧИ ГАВЕЛА ?


ЯКИЙ ВОРОГ НАРОДУ НЕ ДОРОБИВ КОНСТИТУЦІЮ?


Категорії розділу
Політика [38]
Економіка [16]
Україна [40]
Світ [11]
Кримінал [16]
Чорнобиль [5]
Наші публікації [10]
Різне [3]
Наше опитування
Оцініть нашу роботу
Всього відповідей: 112

ЩО таємного у шафах влади ?


Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів



 
Головна » 2009 » Травень » 7 » ГРОМАДСЬКІСТЬ ЗМУСИЛА ПРОКУРОРА ВІДРОБЛЯТИ СВІЙ ХЛІБ
12:08
ГРОМАДСЬКІСТЬ ЗМУСИЛА ПРОКУРОРА ВІДРОБЛЯТИ СВІЙ ХЛІБ

У п’ятому номері нашої газети за 1-15 березня  в статті «Прокурор бабунь не захищає» ми писали про бездіяльність прокуратури і слідчих органів у справі повернення заробітної плати і надбавок до пенсії громадянкам Павленко Н.М.,  Було Н.П.(прізвища змінено з етичних міркувань). Наразі можемо повідомити про позитивні зрушення.

Ось як це відбулося. Дев’ятого березня цього року прокурор м. Нетішин  В. Гончарук вкотре листом  повідомив громадянок Було Н.П., Павленко Н.М., а також голову ради ЗБЗС Войтка А.Г. про те, що «прокуратурою міста готувались позовні заяви в інтересах Павленко Н.М. та Було Н.П. до ВАТ "Атомремонт” про стягнення заборгованості із заробітної плати… Суд не мав можливості прийняти рішення в зв’язку з відсутністю за юридичною адресою відповідача. З інформації начальника ДПІ у Святошинському районі м. Києва від 28.01.09 ВАТ "Атомремонт” має стан 10 (запит на встановлення місцезнаходження). Враховуючи, що судом прийняті рішення за вказаними позовами, підстав для повторного звернення до суду не вбачається.» Тобто, порожні щодо закону, відмовки суду про те,  що наче неможливо знайти відповідача цілком влаштовували  нетішинського   прокурора.

Але терпіти бездіяльність щодо справ бідолашних пенсіонерок борці за справедливість не збирались, тому відразу відіслали скаргу в інтересах членів з’єднання до Генерального прокурора України, прокурора Хмельницької області, прокурора міста Нетішин з таким змістом:

«Прокурору міста Нетішин Гончаруку В.В. 20.02.09р. вручена заява-скарга, якою ми просили поновити захист інтересів немічних, юридично неграмотних пенсіонерів Було Наталії Павлівни та Павленко Ніни Митрофанівни в справах за позовом прокурора м. Нетішин в їхніх інтересах до ВАТ «Атомремонт» про стягнення заборгованості по заробітній платі. Отримали відмову захистити немічним пенсіонерам ними чесно зароблених, спасительних за цих умов, боргу по зарплаті і хоч якоїсь добавки до пенсії.

Цікаво нам, якби прокурору не заплатити зо два роки і відібрати 1 гривню від пенсії, він би теж так захищав свої інтереси?

За таких обставин бездіяльності прокуратури, змушені будемо справді звернутися до суду, як нам у відписках часто стали про це нагадувати прокурори, але позиватимемо обласну прокуратуру, яка повинна забезпечити діяльність прокуратур міст та районів, щоб гласно аналізувати у суді і дати на суд читача та в Інтернет закон та посадові інструкції державних службовців прокуратури, чи справді вона така немічна і чи треба нам такої прокуратури, коли вона, навіть двох бабунь захистити не може.

Як це так, що їх дві їдуть до Києва і знаходять трудові книжки, а прокуратура не може знайти тих, хто ці трудові книжки викинув? Чому грабіжники бабунь не ув’язнені ? Коли у прокурорів совість появиться? Чи ж у Вас матерів не було?

Вимагаємо негайно зупинити беззаконня.»

На цю скаргу генпрокуратура наказала прокуратурі області перевірити вказані у скарзі доводи борців за справедливість. Але впевнений у своєму беззаконні нетішинський прокурор першого квітня  відписав листом, зміст якого слово в слово повторюється  як у листі від дев’ятого березня. Напевно таким чином прокурор вирішив пожартувати у день гумору. Проте бабуням зовсім не до сміху, якщо зауважити, що справа розглядається у різних інстанціях вже три роки, рахуються вони працюючими, бо в трудових нема ні підпису ні печатки про звільнення, а тому не можуть належно оформити пенсій і добавок.

Таке дійство давно у ЗМІ і в народі назвали гра у футбол, у цій гравці — прокурори різних рівнів та інші високопосадовці, а м’яч — змучена душа звичайної простої людини, яка навіть свої власні чесно зароблені гроші не може забрати у шахраїв.

Оскільки у трудових книжках запису про звільнення чи про переведення нема, бідні жінки не можуть отримати навіть мізерної надбавки до пенсії у сім гривень п’ятдесят копійок. Можливо, для прокурора це не гроші, а для немічної пенсіонерки за ці гроші можна купити бодай два буханці хліба.

Тому, З’єднання борців не залишило напризволяще своїх членів і відіслало повторно скаргу до генерального прокурора і прокурора Хмельницької області з таким змістом:

«Прокурору міста Нетішин Гончаруку В.В. 16.03.09р. вручена скарга за № 05, якою ми оскаржили Вам його бездіяльність. Результатом цієї скарги в 3 адреси є заява прокурора № 002-07 від 01.04.09р., що немічні громадяни, Було Наталія Павлівна та Павленко Ніна Митрофанівна, чесно зароблених, спасительних за умов кризи, боргу по зарплаті і хоч якоїсь добавки до пенсії, не отримають.

Просимо і вимагаємо особисто прокурора області та генерального прокурора оцінити юридично розгляд скарги прокурором м. Нетішин. Та дати відповідь, яку ми опублікуємо, на запитання, чи законно прокурору залишити незахищеним право громадян на чесно зароблені зарплати і пенсії?» 

Ця чергова письмова скарга не є показником того, що ми ніяк  не можемо вплинути на роботу владних структур, навпаки, це дієвий і потужний інструмент. Бюрократ розуміє і керується тільки «паперами» — то треба йому їх дати.   Ніколи не можна опускати рук. Нам вдасться пробити кам’яну стіну бездіяльності, бюрократії і корупції, яка стоїть між владою і малозахищеними громадянами. Наполеглива, виснажлива психічно і фізично праця борців за справедливість дає свої результати.

21 квітня на адресу ГО «З’єднання борців «За справедливість» надійшов лист від обласної прокуратури. У ньому зазначається: «Прокуратурою області розглянуто звернення Голови ради ГО ЗБЗС, голови редакційної ради газети ВМ Войтка А. щодо представництва прокуратурою інтересів Було Н.П., Павленко Н.М. в суді по стягненню заборгованої заробітної плати із ВАТ «Атомремонт». Прокуратурою м. Нетішина з метою захисту прав Було Н.П., Павленко Н.М. на стягнення заборгованої зазначеним товариством заробітної плати 10.04.2009 року пред’явлено до Нетішинського міського суду 2 позови.»

Прокурор таки побачив причини за якими слід подавати позови.  Невідомо, що саме допомогло бачити і спонукало прокурора нарешті виконувати свої прямі обов’язки — захист прав і свобод громадян України, чи вказівка зверху, від обласного прокурора, чи власна совість, до якої ми апелювали у минулій публікації. Але щодо другого варіанту маємо дуже великі сумніви, бо міг, при бажанню, усе давно зробити краще, ніж ми з вами знаємо. Але побачимо це з того, чи за цим разом знайде прокурор втікачів-роботодавців, і чи змучені багаторічною судовою тяганиною бабусі отримають чесно зароблене?  Перебіг справи читайте у наступних номерах ВМ. 

Богдан Пшеничний

Категорія: Наші публікації | Переглядів: 1225 | Додав: zbzs | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 ВОЛОДИМИР ТКАЧУК  
0
Це робиться не тільки в прокуратурі області. Це робиться і в других державних установах. Ось до прикладу друкую звернення в прокуратуру Хмельницької області.

Прокуратура Хмельницької області

Ткачука Володимира Адамовича,
Потерпілого внаслідок чорнобильської катастрофи
(Посвідчення серія А, № 108671,
Категорія 1) проживаю за адресом:
вул. Камянецька, 239 кв.2
м. Хмельницький, Хмельницької області.,
поштовий індекс 28021. телефон 8-067-394-23-07

С К А Р Г А

«Про не об’єктивне, не всебічне і не вчасне
перевірку заяви та надання інформації
Головним управлінням юстиції Хмельницької області,
порушення посадовими особами Головного управління
юстиції ст. 40 Конституції України, ст. 18,19, 20
Закону України «Про звернення громадян» та
Закону України «Про інформацію».

Стаття 40 Конституції України приписує, що усі мають право направляти індивідуальні чи колективні письмові звернення або особисто звертатися до органів державної влади, органів місцевого самоврядування та посадових і службових осіб цих органів, що зобов'язані розглянути звернення і дати обґрунтовану відповідь у встановлений законом строк.

12 травня 2009 року я звернувся в Головне управління юстиції Хмельницької області із заявою надати мені копію Акту державного виконавця від від 14.12.2009 р. про знесення аварійної допоміжного приміщення по вул.. Камянецькій, 239, тобто де я проживаю.
Окремою заявою від 12 05.2009 р. звернувся в Головне управління юстиції із заявою, надати інформацію, як мені отримати своє особисте майно, яке описане і на нього накладено арест.
Не дивлячись, що по цьому питанню я не одноразово звертався до посадових осіб (Способ Ігор Олексійович – виконавець, заступник начальника Головного управління юстиції у Хмельницькій області, начальник відділу ДВС Наконечний І.М., ) за станом на 14 червня 2009 р. не вирішене. Конкретної відповіді та копії Акту державного виконавця від 14.12.2009 р. про знесення аварійного допоміжного приміщення по вул.. Камянецькій, 239 я не отримав.
Відповідно до ст. 20 Закону України «Про звернення громадян», моє звернення повино бути розглянуто і вирішено у термін не більше одного місяця від дня їх надходженням. Моя заява не потребує додаткового вивчення, — невідкладно, але не пізніше п’ятнадцяти днів від дня їх отримання. Якщо в місячний термін вирішити порушені у зверненні питання неможливо, керівник відповідного органу, підприємства, установи, організації або його заступник встановлюють необхідний термін для його розгляду, про що повідомляється особі, яка подала звернення, тобто мені. При цьому загальний термін вирішення питань, порушених у моєму зверненні, не може перевищувати сорока п’яти днів. На обгрунтовану письмову вимогу громадянина термін розгляду може бути скорочено від встановленого цією статтею терміну.
Звернення громадян, які мають встановлені законодавством пільги , а я є учасником ліквідації аварії на ЧАЕС, категорія 1, посвідчення серія А, № 108671, заяви розглядаються у першочерговому порядку, що проігноровано.
Таким чином, посадовими особами Головного управління юстиції в Хмельницькій області порушено ст.40 Конституції України ст.18,19, 20 Закону України «Про звернення громадян», ст. 33,37 Закону України «Про інформацію».

Відповідно до ст. 12, п. 2, ст.19, п.2,4 ст. 20, 24 Закону України «Про прокуратуру», ст. 24, 29 Закону України «Про звернення громадян» ПРОШУ:

1. Перевірити вищеперечислене, викликати посадових осіб та взяти від них письмові пояснення, щодо порушень ст.40 Конституції України ст.18,19, 20 Закону України «Про звернення громадян», ст. 33,37 Закону України «Про інформацію».

2. Порушити у встановленому законом дисциплінарне провадження відносно посадових осіб, які порушили ст.40 Конституції України ст.18,19, 20 Закону України «Про звернення громадян», Закону України «Про інформацію».

3.Внести подання до Головного управління юстиції в Хмельницькій області про порушення ст.40 Конституції України ст.18,19, 20 Закону України «Про звернення громадян», ст. 33,37 Закону України «Про інформацію» та усунення умов, що їм сприяли.

4. Зобовязати посадових осіб Головного управління юстиції надати мені письмові відповіді на мої звернення, так, як справа по наведених питаннях розглядається в суді, та я є потерпілим внаслідок Чорнобильської катастрофи (Посвідчення серія А, № 108671, Категорія 1).

5. Відповідь на моє звернення із копіями відповідних документів реагування направити мені по вище вканій адресі, відповідно до наказу Генеральної прокуратури України від 28.12.2005 р. № 9 гн.

Дата Підпис


Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz