Четвер, 02.05.2024, 06:53

Вісник малозахищених

Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту


ЧИ ДАСТЬ БОГ УКРАЇНЦЯМ СВОГО ВАЛЕНСУ ЧИ ГАВЕЛА ?


ЯКИЙ ВОРОГ НАРОДУ НЕ ДОРОБИВ КОНСТИТУЦІЮ?


Категорії розділу
Політика [38]
Економіка [16]
Україна [40]
Світ [11]
Кримінал [16]
Чорнобиль [5]
Наші публікації [10]
Різне [3]
Наше опитування
Оцініть нашу роботу
Всього відповідей: 112

ЩО таємного у шафах влади ?


Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів



 
Головна » 2009 » Квітень » 24 » Рівненський КВУ сприятиме доступу мешканців області до правосуддя.
01:49
Рівненський КВУ сприятиме доступу мешканців області до правосуддя.
Рівненська обласна громадська організація „Комітет виборців України” розпочала реалізацію проекту „Доступ до правосуддя: рівні можливості для мешканців міст і сіл Рівненщини”. Його метою є сприяння доступу до правосуддя перш за все соціально незахищених жителів області через підвищення їхньої правової обізнаності і правової захищеності, активізації людей до захисту власних прав та законних інтересів у разі їх порушення органами державної влади і місцевого самоврядування, посадовими і службовими особами.

Основним завданням проекту є надання громадянам безоплатної практичної правової допомоги в захисті їхніх прав, порушених органами влади та їх посадовими особами. Юристи організації в разі необхідності представлятимуть у судах інтереси таких категорій людей. Також планується проведення виїзних консультувань для громадян в різних куточках Рівненської області.

Важливим компонентом проекту є інформаційно-просвітницька робота. Тому планується публікувати в місцевих ЗМІ правові роз’яснення щодо найактуальніших правових питань, зокрема порядку звернення до суду, реалізації прав у судах тощо. Крім цього, висвітлюватимуться позитивні приклади захисту власних прав громадянами, що у свою чергу активізовуватиме інших людей до протидії порушенням.

„На жаль, нині в нашій державі поки не створена ефективна система надання безоплатної правової допомоги, яка б дала змогу кожному, незалежно від місця проживання, матеріального та соціального становища, на практиці ефективно реалізовувати власне право на судовий захист, - говорить голова правління Рівненського КВУ Олексій Горецький. – Натомість, як свідчить практика звернень громадян до нашої організації й інформація з публічних джерел, досить часто люди зустрічаються з порушеннями їхніх прав з боку органів влади та їх посадових осіб. Тому сподіваємось, що реалізація цього проекту сприятиме активізації громадян до захисту їхніх порушених прав, а також поліпшить обізнаність людей про правосуддя в цілому.

Проект „Доступ до правосуддя: рівні можливості для мешканців міст і сіл Рівненщини” реалізується за фінансової підтримки Американської асоціації юристів „Ініціатива з верховенства права” (ABA/ROLI - Україна) завдяки щедрій підтримці американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

http://helsinki.org.ua/index.php?id=1240916019

Быстро продать, обменять, подать объявление о продаже можно бесплатно на нашем сайте.

Категорія: Україна | Переглядів: 1605 | Додав: zbzs | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz